Notícies

Mindfulness

Darrerament la paraula mindfulness s’ha popularitzat, però de què es tracta exactament? En la nostra llengua ho podem traduir com atenció o consciència plena i és una filosofia de vida que està en ple estudi. S’anomena pràctica de l’atenció conscient perquè no és possible practicar-la a la perfecció ni tampoc fracassar, amb la qual cosa, està a l’abast de tothom.

Jon Kabat Zinn se’l considera l’impulsor d’aquesta pràctica. És un metge nordamericà que després d’un viatge a l’Índia va dedicar-se a extreure algunes idees de religions orientals, principalment del budisme, hinduisme i taoisme. Va sistematitzar les idees per a aplicar-les inicialment en el tractament del dolor crònic.Amb el temps, el camp d’aplicació s’ha estès a les pertorbacions mentals i emocionals, aglutinant diferents tipus de persones.

Els símptomes o les pertorbacions més comuns que comparteixen les persones que se’n beneficien especialment son: la sensació de buit existencial, la fugida del malestar, la rumiació i el creure que un pensament agafa força només per ser pensat.

Així doncs, l’atenció o consciència plena vol posar èmfasi en el present, en l’experiència immediata.  Això implica els sentits, els pensaments, les emocions, les conductes i tot allò que es pugui viure. El més important és tractar-ho tot com a esdeveniments de la vida quotidiana sense jutjar-ho, amb una actitud d’obertura, sorpresa, curiositat i acceptació. No es tracta de relaxar-se, sinó de desenvolupar una actitud menys reactiva i aplicable en moments de tensió. Vol ajudar a experimentar la vida amb més plenitud, fixant-se en les coses senzilles, els pensaments es deixa que apareguin, no es vol lluitar contra ells ni fer que desapareguin, es tracta d’adonar-se de la tendència natural de la ment a la divagació, i no es vol escapar del dolor, sinó crear un espai emocional per a ell, acceptant que hi és.

En definitiva, convida a que "experimentis el que experimentis està bé, perquè és el que t'està passant ara".

àgora XXI 

Dates per fer aquest taller:  

Dissabte 15 de maig de 10'30-13'30h. 

Preu: 45 Eur (el pagament s'efectuarà fent una reserva de 25 Eur abans de l'inici del taller).


Informació i inscripcions: Centre de Psicologia àgora XXI ( Passeig Pere III, 56 1r 3a Manresa). 93 877 67 40 o info@centreagora.com
Al llarg del mes es recolliran opinions,
preguntes sobre temes que siguin
importants o que despertin curiositat per
vosaltres, desenvolupant pel mes següent
el tema més demanat.
© 2023 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona