Tallers en grup > Habilitats socials i Autoestima en Adolescents

Presentació

En aquest taller es pretén il•lustrar que són les habilitats socials i la importància que poden tenir en la nostra quotidianitat. La manca d’ella pot dur a la persona a tenir ansietat, a mantenir una lluita passiva o submisa davant de qualsevol situació. L’assertivitat (part de les habilitats socials) és la manera com la persona es posiciona davant la vida; l’assertiu és aquell qui expressa el seu pensament, sentiments i desitjos pensant que la persona a qui li diu també té el mateix dret, i poden no coincidir, per tant també es respecta en els altres, generalment no es queda amb el problema sinó que busca la solució al problema. Una definició que s’entén fàcilment és aquella conducta que no és ni passiva ni agressiva, sinó un punt mig. 
Ser assertiu no significa que tot surti bé. A vegades això implica un procés d’adaptació i reposicionament que a vegades no és fàcil, però el resultat és deslliurar-nos de moltes pors.  
Difícil? Tothom al principi es pensa que és impossible, però això es sol pensar si: 
 • Si ningú m’ha ensenyat adequadament 
 • i/o
 • Si ho faig però l’ansietat em bloqueja 
No són categories estàndard, hi ha vegades que es solapen, hi ha una tendència. Cada un de nosaltres tenim un estil predominant. Hi ha poca gent que sigui assertiu, és una habilitat que per fortuna s’aprèn.

Objectius 

L’objectiu és  treballar la manera com et relaciones amb els altres i la valoració que en fas d’ella. Si el balanç és poc satisfactori, l’objectiu de l’entrenament de la conducta assertiva és treballar els sentiments de tristesa, el ressentiment, l’ansietat derivada de les relacions interpersonals, etc.  A través de: 
 1. Aprendre a tenir un bon control d’ansietat 
 2. Treballar el pensament a través de la reestructuració cognitiva
 3. Reforçar l’autoestima 
 4. Reaprendre a relacionar-me millor amb mi mateix i amb els altres
Metodologia
 1. Què són les habilitats socials 
 2. Saber quines esferes té la conducta habilidosa socialment
 3. Saber quins són els drets assertius 
 4. Avantatges del comportament assertiu

Els 4 punts anteriors es dona la part teòrica i reflexiva, així com també exercicis individuals i també a través de la representació d’escenes (rol-playing). 

Lloc: Centre de Psicologia àgora XXI - Passeig Pere III, 56 1r 3a (Manresa) L'aforament será limitat. Subjecte també a l'evolució de la pandèmia. 

Dia:  Dissabte 19 de Juny  i 26 de Juny de 2021  de 10'30 a 13'30 hores         Preu: 60 Eur

Informació i inscripcions: 93 877 67 40


© 2024 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona