Tallers en grup > Sexualitat adult

Presentació
L'evolució ha gratificat a l'espècie humana amb una sexualitat sense precedents; cap animal experimenta i disfruta del sexe com l'home i la dona. Moltes vegades parlem de sexe i sexualitat, però de què estem parlant quan anomenem aquestes paraules. La sexualitat és un aspecte del ésser humà, que ens acompanya durant tota la vida, des de que naixem fins que morim, i a través de tot aquest cicle vital va adoptant formes diferents d'expressió. Per això la sexualitat és diferent a cada edat, en aquest cas parlem des del punt de vista d'una persona que s'està iniciant en el món de la sexualitat i que té dubtes, pors i que a través de diferents mitjans de recopilar informació, extreu unes conclusions sigui aquesta informació errònia o no. 
Per tant, volem encarar aquesta taller des de la visió d'una adolescent donant una informació fiable per tal de poder fer un bon pilar de prevenció cap a qualsevol part de la sexualitat. Ja que viure una sexualitat sana i natural és un dret que té qualsevol persona, i no hem d’oblidar l’etapa de l’adolescència, una etapa plena d’incògnites; anem doncs a donar resposta perquè puguin viure-la d’una manera plena i sense riscos. 

Objectius 
Volem aconseguir amb un llenguatge clar i natural una xerrada distesa, preventiva  i de resoldre dubtes que pugui tenir qualsevol adolescent en torn a la seva sexualitat, ja sigui a través del taller/xerrada  i/o  de manera més directa a través de material visual o pràctic. 

Metodologia 
  1. Presentació + Qüestionari + Expectatives +  feedback la resposta sexual humana 
  2. Anatomia sexual + Mites sobre la resposta sexual humana + Educació sobre Disfuncions sexuals +  Debat sobre comportaments sexuals
  3. Mites en torn a la relació + Mites Home i dona 
  4. Malalties de transmissió sexual + Mites 
  5. Conèixer les joguines eròtiques
Material
  • Material bàsic (fulls, bolígrafs i pissarra)
  • Portàtil i canó.

© 2024 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona