Tallers en grup >

Moltes vegades parlem de sexe i de sexualitat, i al final no ens plantegem que implica aquesta paraula realment, seria interessant fer-nos la pregunta a nosaltres mateixos de què volem dir quan parlem de sexualitat.

La sexualitat és un aspecte més de l'ésser humà, que ens acompanya durant tota la nostra vida, des de que naixem fins que morim,  les diferents formes que va adoptant durant tota la nostra trajectòria vital té diferents colors i matisos que va adoptant depenent de cada edat. És en essència una part més que en ha dotat la nostra naturalesa, per tant és un aspecte que ens correspon per natura, com qualsevol aspecte més.

La visió que es pretén donar és que la sexualitat sana és més que un dret que té tota persona, suposa una manera positiva de comunicar-nos amb els altres, amb nosaltres mateixos, de sentir i gaudir de tot un ventall de sensacions que el nostre cos ens regala i de desenvolupar la nostra capacitat de plaer. Cadascú de nosaltres la viu d’una manera diferent, cada persona té la seva pròpia guia i no hi ha en aquest món unes normes per establir el que és i no és correcte en la sexualitat.

Apart de contemplar la vessant biològica de la sexualitat, també i té molt a dir la part psicosocial; creixem en una cultura i cada societat regula la manera com enfocarem la nostra sexualitat, però sense oblidar que cada un de nosaltres som un ésser amb sentiments, amb una manera de pensar, amb una manera de fer, amb desitjos, amb pors, amb fantasies, etc. per tant en la sexualitat agafa un paper rellevant la part psicològica.

D’aquesta part més cultural, ens emergeix del passat una sèrie de creences que no tenen cap fonament, anomenades  tabús o mites sexuals. Actualment en vivim encara molts d’ells, s’ha creat un món petrificat que és difícil poder trencar. S’alimenten de la desconeixença, de la tradició i fan d’escut protector a la gent de les seves pors i de l’ansietat que el sexe els pugui generar.

Des d’aquí volem fomentar i reeducar per tenir  una visió clara i natural de la importància del sexe en les nostres vides i desfer falses creences que ens mediatitzen la sexualitat per falta de coneixement i el fort arrelament d’aquests mites.

En aquest taller es vol potenciar de manera oberta i divulgativa la part de responsabilitat que cada un té vers la sexualitat, es parlarà de què hi ha de mite o de realitat en temes com:

  • La sexualitat de la dona i de l’home
  • En la relació sexual
  • En la resposta sexual
  • Masturbació
  • Rols i orientacions sexuals

A banda d'això és interessant saber si un és INTEL·LIGENT SEXUAL, i si és el cas de que no, doncs aprendre a ser-ho, ja que per sort és una habilitat que s'adquireix. Aquí a l'àgora donarem aquest espai, a comunicar-nos amb el  JO SEXUAL amb el TU SEXUAL, i fer-ho dins d'un marc científic però didàctic. Hem d'aprendre a comunicar-nos sexualment. Som-hi!

Així doncs, et convidem a fer un viatge per parlar amb total llibertat i de manera plena i natural sobre la sexualitat i el sexe, doncs en parlem?

Lloc: Centre de Psicologia àgora XXI - Passeig Pere III, 56 1r 3a (Manresa)

Dia:  Dissabte 18 de Julio de 2020  de 10'00 a 14'00 hores         Preu: 30 Eur

Informació i inscripcions: 93 877 67 40

 


© 2023 - Centre de psicologia Àgora XXI
Passeig Pere III, 56, 1r 3a - 08242 Manresa (BCN) Tel. 938 776 740 - 615 375 510  |  C/ Balmes, 224, 1r 2a - 08006 Barcelona